Vågan Båt- og Sjøfiskeforening

 

Vågan Båt og Sjøfiskeforening ( VBSF ) som er arrangør for cup og VM i Skreifiske er en ideell båtforening som ligger i Marinepollen i Svolvær.
Båtforeningen er eier av seks båt-pirer, som rommer 248 båtplasser og har 252 medlemmer, Vi har også vårt eget klubbhus, som i 2013 ble utvidet med ca. 80 kvm. Totalt ca. 250 kvm. på to plan.
Her har vi nå fått et romslig og fint møtelokale med stort herre og dame toalett og stor dusj. I 2016 installerte vi vaskemaskin og tørketrommel til bruk for våre gjester. I 2015/2016 har vi også montert elektrosøyle med 8 uttak for strøm til våre gjestebåter.

 

Vi er spesielt glad for vårt store og fine lager, hvor hver pir-sjef har fått sin egen reol for sitt pirutstyr. VM i skreifiske har også fått  sin egen lagerplass.
I andre etasje har VBSF og VM i Skreifiske sine kontorlokaler. Vi har i 2008 og 2013 fått godkjent og beskyttet VBSF og VM i Skreifiske som vårt eget varemerke.

 

VBSF har ikke egne lokaler for VM- arrangementet, og vi er derfor avhengig av at næringslivet i Svolvær kan være behjelpelig med aktuelle lokaler.Fra 2015 har vi disponert Kjøla til fiskemottak.

Dette arrangementet har blitt stadig større og de senere år har vi hatt over 660 påmeldte deltakere.

 

Vi må disponere mellom 70 og 90 båter for å få alle deltakere ut på havet. Dette betyr også at VM-lokalene for mottak/innveining og kafe driften må ha en nødvendig størrelse.
Det kan synes som at vi må sette et max tak for påmelding. VBSF har også sin egen havfiskeklubb, Marinepollen havfiskeklubb.

 

VBSF arrangerer årlig VM- i skreifiske, et arrangement som foregår i slutten av mars mnd, noe justert i forhold til påsken.
Det blir i år den 27 gangen dette arrangementet ble arrangert i Svolvær.

 

 

 

VI VIL I DENNE SAMMENHENG MINNE OM EN DEL FORBEHOLD OG BESTEMMELSER NÅR DET GJELDER VM ARRANGEMENTET.

 

 1. Arrangøren påtar seg ikke ansvar for værforholdene ( force majoure ), se også Norges Havfiskeforbund sine regler, Punkt 8.12.
 2. Innveid fisk som ikke beholdes av deltaker(fisker), tilfaller arrangøren.
 3. På grunn av store fiskemengder de siste årene og mottakskapasitet, også i forhold til premieutdeling, står det fritt opp til arrangøren å redusere fisketiden på havet.
  Det står også fritt opp til arrangøren og begrense antall angler/ kroker på hvert snøre.
 4. På grunn av arrangementets størrelse og tilgang på aktuelle og godkjente båter, kan vi ikke garantere at alle som ønsker å
  komme på samme båt kan få det, men ut fra den tilgang vi har på båter, gjør vi så godt vi kan, og vi har lykkes godt med det.
 5. Viser til båt- leiekontrakter, hvor alle båter skal være i forskriftsmessig og sjødyktig stand og skal være utstyrt med VHF, og
  det skal finnes redningsutstyr til alle ombord. Båtene bør også være utstyrt med mesan, reversering eller sluregear.
  Private båter må selv ta dette ansvaret. Det er påkrevd at alle skippere tar ansvaret for at alle båtnummerflaggene blir innlevert til arrangøren etter avsluttet konkurranse
  (det trekkes kr 1000.- pr. flagg som ikke blir innlevert )
 6. Toppfarten settes til 8 knop fra utror og til fisket er avsluttet.
 7. Det er den enkelte skippers ansvar for at det ikke nytes alkohol på fisketuren.
 8. For turistklassen er det anledning å fiske med håndsnøre.
 9. Vær obs på at påmelding via faktura kun er forbeholdt større firmabestillinger og et fakturagebyr pr. deltager tilkommer. For mer informasjon, ta kontakt via e-post.
 10. Vi forbeholder oss retten til å trekke tilbake billetter dersom betalingsfrist på faktura ikke holdes eller dersom det er mistanke om videresalg uten tillatelse.
 11. Ved avbestilling eller endring av billetter innen 1.Februar 2018 tilfaller det et gebyr på kr. 500 pr. deltager

 

Forbehold om skrivefeil i innhold og priser.

Helt storartet at vi har fått 5000 som liker siden vår!
GRRRATULERER til verdensmester i skreifiske 2017, Thomas Kløften! Slik er stemninga på verdensmesterskapet i Lofoten :D https://www.nrk.no/1.13445621
I dag presenterer vi vår leverandør av vekter og veiesystemer, Scaleit. De hjelper oss med å kåre årets ...