Om arrangementet

VM i Skreifiske ble arrangert for første gang i 1991. VM i skreifiske blir arrangert i slutten av mars og konkurransen går over to dager.

I 1991 var det 220 påmeldte til konkurransen, deltakertallene har vært oppe i 660. VM i Skreifiske er det største arrangementet i Nord-Norge på vinteren. Båtforeningen leier inn ca. 80 båter fra Brønnøysund i sør til Tromsø i nord til arrangementet. Arrangørene (Vågan båt- og sjøfiskeforening) har besluttet å begrense antall deltakere til maks 600 personer på grunn av manglende båtplasser og overnattingskapasitet i Vågan.

I 2011 mottok VM i skreifiske Reiseliveprisen fra Reiseliv i Lofoten.

Dette er hva juryen sa i sin begrunnelse for nominasjonen:
Arrangøren kvalifiserer særlig når det gjelder synlighet og samarbeid. De har gjennom mange år bidratt til at Svolvær «koker» i slutten på mars. De har satt fokus på Lofoten som opplevelsesdestinasjon, og bidratt til betydelig oppmerksomhet i vintersesong. Gjennom sitt engasjement og pågangsmot med dugnadstimer utenfor målbare grenser, så kan de nå konstatere at arrangementet ikke bare har fått et solid fotfeste, men også en størrelse som ingen hadde forutsett. De bidrar betydelig både for reiseliv og handelsstanden for øvrig.

Juryen besto av: NordNorsk Reiseliv, NHO Reiseliv Nord-Norge, Lofotposten, Sparebank1 Nord-Norge, Innovasjon Norge Nordland og Destination Lofoten.

Mange utenlandske TV-stasjoner kommer til Svolvær for å filme VM i skreifiske hvert år. Det blir også laget reportasjer fra arrangementet i flere aviser, magasin og blader.

VM i skreifiske er for både amatører og profesjonelle havfiskere. De fleste deltakerne er hobbyfiskere og turistfiskere fra hele verden. I tillegg deltar det ca. 50-60 profesjonelle havfiskere.

Hvert år er det med deltakere fra mellom 8-13 nasjoner. Deltakerne kommer fra blant annet England, Sverige, Danmark, Finland, Russland, Slovenia, Spania, Tyskland og Romania.

Av alle deltakerne er ca. 30 % damer og 70 % herrer. Gjennomsnittsalderen er 40 år.

Beregninger anslår at mellom 5- og 6000 personer kommer til Svolvær de to dagene arrangementet pågår, bare rundt 500-600 av disse er deltakere. Widerøe stiller med ekstra fly hele uken i forveien, og alt av hoteller, restauranter, utesteder og caféer fylles opp. Det anslås at det omsettes rundt 25-30 millioner kroner i Svolvær under VM i skreifiske.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få siste nytt om datoer, påmelding, billetter mm. direkte på e-post!